söjtöri_andor_méhészete

A mézről. A méz a mézelő méh (Apis mellifera) által a virágok nektárjából összegyűjtött magas cukortartalmú folyadék, amelyet később átalakítanak és mézzé érlelnek. Ezt a munkát senki más nem tudja elvégezni helyettük. A különleges folyamatok eredményeként a végső termék nem csak ideális édesítőszer és csemege, hanem hasznos táplálék is. Rendszeres fogyasztása elősegíti a jó erőnlétet és a betegségekkel szembeni ellenálló képességet. Gyerekeknek, nagy terhelésnek kitett szervezeteknek és időseknek különösen ajánlott. A széles körű egészségügyi és kozmetikai felhasználásra utánozhatatlan összetétele teszi alkalmassá.


Összetétele: egyszerű cukrok (gyümölcscukor, szőlőcukor), víz, többszörösen összetett cukrok, enzimek, íz, illat és színezőanyagok, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok


Kristályosodás: A méz kristályosodása természetes folyamat, idejét a gyümölcs–szőlőcukor aránya és a hőmérséklet szabja meg. A halmazállapot változása nem érinti a beltartalmi értékeket. Vízfürdőben melegítve újra folyékonnyá teheti. Vigyázzon, ne melegítse 40 °C fölé, azért, hogy a méz megőrizhesse biológiai tulajdonságait.


Ha teát, kávét édesít mézzel, várja meg, amíg melegre hűl, ne tegye forró hőmérsékletű folyadékba.


Mézünket az Országos Magyar Méhészeti Egyesület termelői üvegeibe töltjük és méz-zárszalaggal látjuk el. Ez további minőségi garancia az igazi mézet választók számára. Vásároljon Ön is természetes, magyar mézet!

Figyelem! 1 éves korig csecsemőknek nem szabad mézet adni.